Ovenpasta met pompoen (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 300 gr. Penne
  • 1 pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 duopak gerookte spekblokjes (250 gr.)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
  • 2 tl gedroogde salie

 

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de schil eraf en snijd de kwarten in stukjes van 2 cm.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verhit de olie in een Hapjespanen bak de spekblokjes in 5 min. uit.
  5. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee.
  6. Voeg de pompoen toe en bak nog 3 min. mee.
  7. Voeg de tomatenblokjes met vocht en salie toe en breng op smaak met peper en zout.
  8. Meng de pompoen met de penne en schep in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaasen bak in ca. 25 min. goudbruin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *