Pompoen Stoofschotel (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • Scheutje plantaarige olie
  • 1 ui in grove stukken
  • 800 gram pompoen, schoongemaakt en in flinke stukken
  • 150 gram aardappels in stukken
  • 2 grote rode paprika’s in stukken
  • halve courgette in stukken
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 rode peper
  • 4 stevige tomaten in stukken
  • zout en peper
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander

 

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een ruime Braadpan. Doe de stukken ui erin, roerbak
ze even en voeg de pompoen en aardappelen toe. Roerbak weer kort en
voeg ook paprika, courgette, laurierblaadjes, de hele peper en de
tomaten toe. Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op een laag
vuur 20-30 minuten (of tot de aardappel gaar is) stoven.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder de laurier en het
pepertje. Garneer met koriander.
Lekker met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *