Pompoensoep (voor 6 personen)

Ingrediënten

  • 1,5 kg. pompoen,
  • 2  eetlepels olijfolie
  • 1  grote ui of 2 uien in grove stukken gesneden
  • 2  ongepelde knoflooktenen
  • 1 ¼ liter kippenbouillon
  • 1  opgehoopte theelepel kerriepoeder
  • 1  theelepel gemalen gember
  • 1¼. theelepel  nootmuskaat
  • 1  dl room

Verhit in een hoge soeppan de olijfolie en bak daarin ui en knoflook glazig en voeg dan de geschilde, ontpitte en in stukken gesneden pompoen toe. Roer regelmatig en bak, voordat het mengsel van pompoen, ui, en knoflook aan de pan begint te kleven – na ongeveer 10 minuten – kerriepoeder en gember nog even mee.

Blus daarna het groentemengsel af met de kippenbouillon, breng dit aan de kook en laat het een half uur sudderen. Als de pompoenstukken tegen de rand van de pan kunnen worden stukgedrukt de soep met een staafmixer pureren en zeven.

Afmaken met nootmuskaat en room.

Lekker vegetarisch met de in een eetlepel olijfolie geroosterde pitten van de pompoen.
Heerlijk met gekookte mosselen. Nog lekkerder met rivierkreeftstaartjes. Het is een heel werk om deze soep in de uitgeholde pompoen op te dienen. Maar oh, zo prachtig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *